ALMENARA - Dimarts, 22 de gener de  2013 - Saló d'Actes Paulo Freire

Actuació didàctica per a alumnes de 2n Cicle de Primària del CEIP d'Almenara

                                                                                                                                                             Imatges de Pere Hormigos 

 

 

SER CANTAUTORA: això de fer cançons.

 

Un concert didàctic pensat per a la gent menuda en col·legis, biblioteques, cases de cultura...

 

Va estrenar-se per als alumnes de 3er i 4t curs del CEIP del poble d'Almenara. Els xiquets i xiquetes van anar fins el Saló d'Actes Paulo Freire de la Biblioteca Municipal amb molta alegria i el somriure ple de llum. Amb l'oída i els ulls ben oberts per no perdres res de res del concertet.

 

Primer unes paraules i un petit intercanvi d'impressions per anar coneixent-nos. Després cançoneta seguida d'una mirada a la història musical, per saber d'on poden vindre el cantautors actuals i després... Més cançonetes. Una mica d'organologia i una mica més de xerrada i preguntes interessants durant tota l'actuació.

 

Destacar toca la cançó "Què és un cantautor?", que va ser cantada i molt bé per tots i totes. Vam analitzar les seues parts i estudiarem la seua poesia. Coneguerem la respiració i demés elements fonametals per a tocar i cantar correctament.

 

La "Cançó a la Marjal" també va ser motiu de xerrada al voltant de com fer una història i com contarla-cantarla. Això ens va portar a una interessant xerrada ecològica, respassant la fauna i flora d'aquest paratge meravellós del nostre poble: la Marjal d'Almenara.

   

 

Totes i tots els alumnes participaren d'allò més bé, primer els de 3er curs i després els de 4t.

 

Com a persona i com a cantautora va ser molt emotiu per a mi, doncs no havia treballat mai un concert única i exclusivament per a gent menuda.

Fou un mati intens de veritat, on la misió era la diversió mitjançant la música i l'aprenentatge de les pautes mínimes de la creació musical de la cançó d'autor.

 

      

 

- Gràcies a l'Ajuntament d'Almenara per recolzar el projecte.

- Gràcies a Francesc Bargall per promoure l'esdeveniment i a Maria Peña, professora del CEIP, que es va involucrar especialment des del principi.

- Gràcies a Lluís Granell, professor de música del CEIP, pel seu recolzament. A més, ell va deixar constància enregistrant l'actuació en vídeo i deixant-nos aquesta mostra entranyable:  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Gef84Ywc5yg

- Gràcies a Pere Hormigos per plasmar en aquestes boniques fotografies moments clau de l'actuació.

- I gràcies, com no, a les xiquetes i xiquets de 2n Cicle de Primària del CEIP d'Almenara; per ser un públic meravellós.

 

Fins l'altra!!!

www.evagomez.com

 

 

Copyright © 2005 -2017   evagomez.com  -  Reservados todos los derechos.